Kymijoessa on uitettu tukkeja iät ja ajat. Vuodesta 1736 vuoteen 2002 Kymijoen koko pituudella.
Kymin lauttausyhdistys aloitti toimintansa vuonna 1873 ja sen jälkeen perustettu Kymijoen uittoyhdistys toimi vuoteen 1973.
Vuonna 2002 valmistunut, kaunis Kuusankosken kirjasto Kymijoen varrella oli mitä parhain paikka viettää Tukkilaisiltaa.  Paikalle saapui reilu 50 henkilöä, joista osa oli ollut uittotöissä aikoinaan mukana..
Vokki-trio soitti illan aikana pariin otteeseen reipasta tukkilaismusiikkia.
Hilkka Mattila esitteli PowerPoint-esityksenä Väliväylän uittoreitin.

Harjunjoelta ei ollut esitellä valokuvia, joten väylän siitä osuudesta kertoi uittomuistojaan Matti Laine. Hänellä oli omakohtaisia muistoja myös Kemijoen latvavesiltä, Suoltijoelta ja Naruskalta. Niiden lisäksi kuultiin lähialueen purouitoista.

Timo Lehmunen on kerännyt mittavan määrän historiatietoja Kymijoen vesistön uitoista. Hän kävi läpi Väliväylän uittokalustoa aluksista leimauskirveisiin.

Keskustelu esitysten jälkeen oli vilkasta. Kirjaston valot jo sammuivat ja juttua riitti. Todettiinpa sekin, että Suur-Kouvolan kovin erimitallisia alueita yhdistää ainakin uittohistoria. Tukkeja on uitettu jokaisessa pitäjässä.
Uittoasiantuntija Timo Lehmusella oli paljon kerrottavaa Väliväylän aluksista ja uittotekniikasta


Matti Laine kertoi omakohtaisia kokemuksiaan uittoajoista 


"Me tulemme taas"- mukavaa tukkilaismusikkia Vokki-trion esittämänä

Valokuvanäyttely oli kirjastossa esillä 17.-28.2.2015. Nimensä kirjoitti Kävijävihkoon 130 henkilöä. Valtaosa kävijöistä oli Suur-Kouvolan alueelta eli Kuusankoskelta, Valkealasta, Kouvolasta, Voikkaalta, Tirvalta, Kannuskoskelta, Elimäeltä, Jaalasta, Myllykoskelta ja Inkeroisista. Muutama vieras oli tullut Lahdesta, Hämeenlinnasta ja Vantaalta.
Kuvat ovat esillä Luumäen kirjastossa 20.7.-31.8.2015.