Tirva oli aikoinaan merkittävä uittopaikkakunta. Sinne oli sijoitettuna Enso-Gutzeitin metsäosaston johto ja 1950-luvulla se oli usein tukkilaiskisojen pitopaikkana. Paikkakunnalta löytyi useita mestaritukkilaisia kuten esim. Toivo Gardemeister.

Vuosi sitten Tirvan nuorisoseura täytti 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi esitettiin kesäteatterissa kotiseutunäytelmä Tirvan Iita. Siinä olivat henkilöinä mukana myös Kiurinvirran työnjohtaja Anna Rautanen ja "kettuneuvos" Toivo Gardemeister ja tukkilaisaikojen muistot.

Tirvan nuorisoseurantalo, Seurala rakennettiin vuonna 1908. Vanhaa kunnioittaen nykyaikaiseksi kunnostettu talo oli todella hieno paikka päättää Väliväylän muisteleminen tältä kesältä.
Seuralan pihalla on kerran kuussa kesätori. Sen asiakkaat ja muut uitoista kiinnostuneet kiertelivät uittokuvatelinettä ja uittomuistot heräsivät.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sovi Vääntäjän avattua tilaisuuden käytiin dia-esityksenä läpi Väliväylän Valkealan puoleinen osuus ja katseltiin Esa Mikkolan uittoaikaisia Tirva-valokuvia.

Terttu Horppu, Markku Hannola ja Reino Kauppila kertoivat omista uittoajoistaan ja asiantuntemusta löytyi salin puolelta tosi paljon. Muisteltiin palkanmaksua, miljoonakahveja, merkittäviä työnjohtajia, laivakippareita ja pieniä havereita joita työssä sattui.

Uittomuistojen kesä 2014 päätettiin Kymenlaakson lauluun.

                   Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sovi Vääntäjä toivottaa väen tervetulleiksi
                Terttu Horppu (oik.), Markku Hannola ja Reino Kauppila kertoilivat uittoajoista
Tirva-laivan kipparin Aaretti Honkasen tytär Airi Toikka vaihtaa kuulumisia Hilkka Mattilan kanssa