Väliväylällä ei ole tehty varsinaisia tukkilaiselokuvia, mutta elokuvia on tehty. Tänä kesänä televisiosta on voinut katsella kahta Väliväylä-elokuvaa.

RATAVARTIJAN KAUNIS INKERI näyttää tosin enemmän rautatietä kuin vesistöä, mutta Harjussa Väliväylän maisemissa ja Kouvolassa se on filmattu. Elokuva valmistui vuonna 1950 Hannu Lemisen ohjaamana. Se perustuu Jussi Kukkosen saman nimiseen romaaniin. Päärooleja näyttelivät Helena Kara, Erkki Viljos ja Eino Kaipainen. Elokuvaa on sanottu Lemisen parhaaksi melodraamaksi, jossa limittyvät toisiinsa rakkauden puutteessa riutuvat ihmiset, veturin mäntien voima ja kesäinen luonto.

Vuonna 1952 filmattiin Kepsunvirralla Valentin Vaalan ohjauksessa komediaelokuva KULKURIN TYTTÖ.  Siinä oli mukana monta tunnettua näyttelijää kuten mm. Ansa Ikonen, Heikki Heino, Tea Ista, Tarmo Manni, Emma Väänänen, Kirsti Ortola ja Oke Tuuri. Myös kyläläisiä oli avustajina, esim. Eino ja Tyyne Pyötsiä olivat lossimatkustajia.

Kepsunvirralle rakennettiin lossi ja elokuvanteko jouduttiin keskeyttämään aina, kun tukkilaivat ohittivat kuvauspaikan. Näyttelijät puettiin ja meikattiin Toivolan kamarissa. Tea Ista opetteli soutamaan virralla ja hienoja hevosvaunuja säilytettiin Toivolan varastossa. Ansa Ikosta ei Väliväylällä nähty, sillä kartano- ja isommat koskikohtaukset kuvattiin Artjärvellä ja muualla Kymenlaaksossa.

1860-luvulle sijoittuvaa elokuvaa kritisoitiin helpon käsikirjoituksen johdosta. Se oli "viihdyttävää historiallista draamaa" ja kuvasi hehkeitä torpantyttöjä, salskeita ylioppilaspoikia, kieroja rosvoja ja epäluuloisia parooneja. Ohjaaja Vaalan roolituskyky sai kiitosta.
Kyykosken kuohuja Kuva: Hilkka Mattila

Kaunis yksityiskohta Kannuskosken kylämaisemassa Kuva: Hilkka Mattila

 
Nykyistä Tirvaa Kuva: Hilkka Mattila

Hevosmiehet asuivat tässä talossa Tirvalla uittojen aikoina Kuva: Hilkka Mattila