Hannu Ilves teki Tukkilaisten matkassa-videon

Väliväylän uittoja on viime vuosina muisteltu monessa tilaisuudessa. Monissa on ollut mukana Hannu Ilves videokameroineen. Kangasvarren 2010 ja viime kesän Jängyn, Kannuskosken ja Kangasvarren tilaisuuksien parhaat palat Hannu kokosi yhtenäiseksi 40 min. kestäväksi esitykseksi.

"Tukkilaisten matkassa Rutolasta Kannuskoskelle"-videon ensi esitys oli 19.4.2015 Lemin Tapiolassa. Samassa tilaisuudessa muisteltiin puiden vieritystä eli järveen panoa, joka uittojen aikana työllisti suuren joukon Kivijärven ranta-asukkaita muutaman kiireisen kevätviikon ajan. Hannu Ilves haastatteli  mm. Arvo Laaria ja Voitto Pesua. Aktiivinen yleisö otti osaa keskusteluun.

Videolta löytyy perustelut, miksi mutkapaikoissa heiteltiin uuniin vääriä halkoja:

Puita uitettiin Kotkan sahalle, mutta uittokalusto myös käytti puita. Suurin osa Väliväylän aluksista kulki, aivan uiton viimeisiä vuosia lukuunottamatta. höyrykoneilla. Uuniin heiteltiin halkoja puoli mottia tunnissa. Myös uittotalot saunoineen lämpesivät haloilla.

Gutzeit-yhtiö osteli koko ajan väylän varren maita ja vakituiset gutzettilaiset tekivät talvisin halkoja "puulaakin" omista metsistä. Halkopinoja oli väylän varrella kuin teitten varsilla on nykyisin  huoltoasemia.

Aivan uittojen alussa vuonna 1897 Jänkö, Ola, Jylle, Risto ja Rapu kulkivat 185 sylyisten puolikashalkojen voimin eli  halko oli 3/4 kyynärää ts. 43 cm pitkä. Myöhemmin uunit suurenivat ja esim. Immolassa oli kaksi metriä pitkä uuni, jonne heiteltiin metrin pituisia halkoja kaksi peräkkäin.

Laivamiesten sanonta, että mutkapaikassa heitellään vääriä halkoja, oli täyttä totta Väliväylällä.
Kun laiva veti kuormaansa eli 16.000 järeätä tukkia keskellä selkää, uuni piti täyttää kauttaaltaan suorilla haloilla. Väärät, oksaiset ja lahot puut heitettiin konehuoneen lattialle.

Väärien halkojen kanssa uuni jäi vajaaksi, lämpö aleni, höyrynpaine pieneni ja kapteeni huusi, että mitä h...ä, kun vauhti hiipuu. Kun laiva tuli mutkapaikkaan, jossa vauhtia hiljennettiin kuten esim Hartunsalmessa, uuniin kelpasivat väärät ja huonot halot.

Halot kärrättiin laivaan kaksipyöräisillä kottareilla. Kaverin uittaminen oli päivän paras hetki, joten uudet laivapojat saivat työntää ensimmäisellä kerralla täyteen lastattuja kärrejä. Vanhemmat miehet naureskelivat, että testataan, mitä poju jaksaa ja putoaako se lankulta.

Myös uittoseinien kunnostukseen, otviin ja pollareihin kului vuosittain puita,

Mietunvirran halkolaanilta kärrätään puita Väinölän halkopokseihin Kuva: Eeva Räisäsen kokoelmat 

Halkohommia Lakkalan saunalla Kuva: Kannuskosken marttojen kokoelmat